Ova poslastica je zaštitni znak čuvene Magnolija Bakery u Njujorku i često je u našem frižederu, ali se kratko zadržava. Proverite zašto...
Vreme pripreme: 30 minuta
SASTOJCI:
- Puding od vanile
- Slatka pavlaka
- Banane
- Piškote
- Napraviti puding od vanile i staviti u frižider sa se stegne (najmanje 1 sat)
- Umutiti mikserom slatku pavlaku. Kad je pavalaku umućena (kod nas se to zove Heavy Cream, kad se umuti, treba da bude gusta kao šlag krema recimo), dodati je u puding i umutiti mikserom da se sve sjedini. U sve to dodati komadiće piškote (kidajte rukom) i seckane banane (na kolutove, pa na pola) i promešati (špatulom, NE mikserom). Ostaviti u frižideru 1-2 sata da odstoji (da piškote "upiju") i onda možete da navalite. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment