Pasta sa spanaćem, parmezanom i pršutom - novi hit


Novi recept za pastu, novi hit u našoj porodici. Probajte...

Vreme pripreme: 30 minuta

SASTOJCI:
  • Pasta
  • Spanać
  • Italijanska pršuta
  • Krem sir
  • Parmezan sir
  • Pavlaka
  • Mleko
  • Puter
  • Vegeta
  • So
PRIPREMA:
  • Pasta sos: U tiganju, na tihoj vatri, istopiti puter. Dodati spanać i začiniti vegetom. Kad je spanać upržen (ne previše), na minut dodati parmezan sir, krem sir i pavlaku pomešanu sa mlekom. Ukuvati da se sirevi dobro istope.
  • Pasta sos:U ključalu vodu dodati malo soli,  staviti pastu i kuvati 12- 14 minuta (12 minuta, Al Dente). 
  • Finale: Kad je pasta kuvana, dobro je procediti i dodati u tiganj sa sosom. Dobro promešati da se sve sjedini.
  • Serviranje: U tanjir  staviti pastu sa sosom, odozgo staviti listove italijanske pršute i posuti rendanim parmezan sirom. To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno belo vino.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments