U našoj prodavnici u sred Njuorka nađoh goveđe repove i odmah je proradila južnjačka kuhinja (uz malo umetničke slobode i nekih dodataka). Spremanje dugo traje, ali vredi za sve pare. Ovo je fantastičan recept, pikantna verzija gulaša za sve gurmane!
Vreme pripreme: 4 sata
SASTOJCI:
- Goveđi repovi
- Crni luk (jedna glavica)
- Beli luk (2 čena)
- Crno vino
- Celer
- Šargarepa
- Peršun
- Paradajz (konzerva)
- Ulje
- Brašno
- Vorčester sos
- Soja sos
- Začini: so, vegeta, biber, tucana aleva paprika
PRIPREMA:
- Goveđe repove isprati vodom, osuštiti i staviti u činiju. U činiji sa mesom dodati začine (so, biber), vorčester sos i soja sos i dobro uvalajti meso u marinadu. Ostaviti 15 min da se marinira.
- U dublju posudu za gulaš, zagrejati ulje i propržiti meso, tek toliko da meso dobije braon boju. Nakon toga izvaditi meso.
- Isečenu šargarepu, crni i beli luk propržiti u ulju u kome se pržilo meso. Pržiti dok ne omekša i onda dodati isečeni celer, paradajz, peršun i crno vino. Pržiti dodatnih 5 minuta, a zatim vratiti meso u šerpu, naliti vodom i dinstati na laganoj vatri 3-4 sata, dok meso ne omekša toliko da se lagano skida sa kostiju.
- Meso očistiti od kostiju, vratiti u saft, izručiti u pekač i zapeći u rerni dodatnih 15 min
- Serviranje: Meso služiti u zemljanom pekaču. Po želji dodati prilog (pire krompir ili pirinač). Voilà.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment