Ovaj recept nije nikakva mudrost, ali je savršen kad ste gladni, a hoćete nešto da pripremite na brzinu...nešto što je jaaako dobro i na izgled i na ukus...
Vreme pripreme: 30 minuta
SASTOJCI:
- Pasta
- Konzervirani paradajz
- Kobasica (jako bitan sastojak, čini pastu pikantnom, zato nađite neku dobru)
- Beli luk
- Parmezan sir (rendani)
- Sveži listovi bosiljka za dekoraciju
- So
- Biber
- Maslinovo ulje
- Skuvati pastu u blago usoljenoj vodi (11 minuta al dente, 12-13 minuta malo mekše)
- Naseći kobasice na kolutiće i propržiti na ulju
- Kad su kobasice upržene, dodati beli luk (ne preterujte) i odmah nakon toga paradajz sos
- Kad je paradajz sos ukuvan (10-15 minuta), dodati malo parmezana i ukuvati dok se sir ne rastopi
- Ocediti pastu, dodati u sos i dobro izmešati da se sjedini
- Servirati i dekorisati listovima svežeg bosiljka i rendanim parmezan sirom - to je to
Uz ovo jelo preporučujem čašu belog vina (recimo šardone).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment