Brza pasta kad si gladan


Ovaj recept nije nikakva mudrost, ali je savršen kad ste gladni, a hoćete nešto da pripremite na brzinu...nešto što je jaaako dobro i na izgled i na ukus...

Vreme pripreme: 30 minuta

SASTOJCI:
  • Pasta
  • Konzervirani paradajz
  • Kobasica (jako bitan sastojak, čini pastu pikantnom, zato nađite neku dobru)
  • Beli luk
  • Parmezan sir (rendani)
  • Sveži listovi bosiljka za dekoraciju
  • So
  • Biber
  • Maslinovo ulje
PRIPREMA:
  • Skuvati pastu u blago usoljenoj vodi (11 minuta al dente, 12-13 minuta malo mekše)
  • Naseći kobasice na kolutiće i propržiti na ulju
  • Kad su kobasice upržene, dodati beli luk (ne preterujte) i odmah nakon toga paradajz sos
  • Kad je paradajz sos ukuvan (10-15 minuta), dodati malo parmezana i ukuvati dok se sir ne rastopi
  • Ocediti pastu, dodati u sos i dobro izmešati da se sjedini
  • Servirati i dekorisati listovima svežeg bosiljka i rendanim parmezan sirom - to je to
Uz ovo jelo preporučujem čašu belog vina (recimo šardone).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments