Dooobre domaće kobasice (moj recept)


Dugo sam želeo da se oprobam u ovoj disciplini (pravljenje domaćih kobasica), nedavno mi je to pošlo za rukom, a rezultat je bio iznad očekivanja...pojelo se u rekordnom roku (ovih dana pravim drugu turu)!

Vreme pripreme: 2 sata

SASTOJCI:
  • 8 kg svinjskog mesa od buta
  • 2 kg mesnate slanine
  • Aleva paprika (0.8% na količinu mesa)
  • Ljuta tucana paprika (0.2% na količinu mesa, menjati odnos ljute i neljute paprike po ukusu)
  • Beli luk u prahu (malo po ukusu)
  • So (2% na količinu mesa)
  • Svinjsko prirodno crevo za kobasice
PRIPREMA:
  • Sampleti meso i slaninu
  • Dodati začine i dobro umesiti meso i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati
  • Nafilovati kobasice (trudite se da vam ne ostane vazduh i crevu)
  • Kobasice možete peći na grilu ili pržiti u tiganju, srvirati uz senf - to je to
Uz ovo jelo preporučujem dobro ohlađeno pivo.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments