Dugo sam želeo da se oprobam u ovoj disciplini (pravljenje domaćih kobasica), nedavno mi je to pošlo za rukom, a rezultat je bio iznad očekivanja...pojelo se u rekordnom roku (ovih dana pravim drugu turu)!
Vreme pripreme: 2 sata
SASTOJCI:
- 8 kg svinjskog mesa od buta
- 2 kg mesnate slanine
- Aleva paprika (0.8% na količinu mesa)
- Ljuta tucana paprika (0.2% na količinu mesa, menjati odnos ljute i neljute paprike po ukusu)
- Beli luk u prahu (malo po ukusu)
- So (2% na količinu mesa)
- Svinjsko prirodno crevo za kobasice
- Sampleti meso i slaninu
- Dodati začine i dobro umesiti meso i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati
- Nafilovati kobasice (trudite se da vam ne ostane vazduh i crevu)
- Kobasice možete peći na grilu ili pržiti u tiganju, srvirati uz senf - to je to
Uz ovo jelo preporučujem dobro ohlađeno pivo.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment