Takozvana "činija" (eng. bowl) je popularno jelo za ručak u Njujorku, u toku radnog dana. Obično se sastoji iz 3 komponente(ugljeni hidrati, proteini, vitamini) koje treba da zadovolje nutricionističke potrebe: 1) pirinač ili kinoa, 2) piletina ili govedina, i 3) povrće - sve to kombinovano u jednu činiju (bowl). Evo moje omiljene varijante....
Vreme pripreme: 45 minuta
SASTOJCI:
- Pilećaprsa
- Tikva za pečenje (duguljasta, butternut squash)
- Kale salata (vrlo hranljiva)
- Kinoa (vrlo hranljiva)
- Seme susama
- Balzamsko sirće
- Susam
- Soja sos
- Ljuti sos
- Žuti šećer
- So
- Maslinovo ulje
- Tikvu naseći na kockice i staviti u rernu da se peče (dok ne omekša)
- Skuvati kinou
- Piletinu naseći na kockice i posoliti
- Piletinu marinirati u soja sosu, ljutom sosu, malo žutog šećera i malo balzamskog sirćeta (1-2 sata)
- Piletinu peći na ulju ili roštilju
- Kale salatu propržiti malo na ulju (pola minuta) samo da omekša
- Komninovati pečenu tikvu i proprženu kale salatu, posoliti i dodati(vrlo malo) balzamskog sirćeta - promešati
- U činiji redjati redom po slojevima: kinou, kale i tikvu, piletinu i posuti susamom - to je to
Uz ovo jelo preporučujem dobro ohlađeno pivo (pošto ne pijemo naposlu, može i koka kola).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment