Kolač sa brusnicama za uz kafu (Starbucks)



A sada nešto slatko na ovom blogu! Ovo je omiljeni kolač moje žene koji se prodaje sezonski u Starbucks-u u zimskom periodu. Sjajan kolač, ide fenomenalno uz kafu i čašicu razgovora. Morate da probate...

Napomena: Ovde su jako bitne mere 1 čaša=220 grama

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:

Kolač:
  • 1/2 čaše neslanog putera, istopljen
  • 2 jajeta
  • 1 čaša žutog šećera
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 1 čaša brašna
  • na vrh kašičice soli
  • 3/4 čaše  bele čokolade (seckane)
  • 3/4 čaše sušenih brusnica
  • 1 kašičica soka od narandže
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1/2 kašičice cimeta
Fil:
  • 1 čaša bele čokolade (seckane)
  • 150 grama krem sira
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 3 čaše šećera u prahu
PRIPREMA:
  • Zagrejati rernu na 180 stepeni (350 F)
  • Namazati pleh puterom i brašnom
  • U veću činiju pomešajte istopljeni puter, vanila ekstrakt, cimet i braon šećer
  • Dodajte 2 jajeta,  1/2 cup brusnica i 3/4 cup bele čokoloade i promešajte
  • Dodajte pavlaku i promešajte
  • Dodajte brašno i so i dobropromešajte da se sjedini
  • Rasporedite smesu u pleh (rasporedite smesu da ne bude delje od 1 cm) i pecite 18-20 minuta(nemojte da prepečete kolač, boljeda ostane malo mekan)
  • Za fil, istopite belu čokoladu
  • Umutite mikserom kremsir, istopljenu belu čokoladu, šećer u prahu, sok od narandže - mutite 2 do 3 minuta dok ne postane penasto
  • Na ohlađeni kolač premažite fil i pospite ravnomerno preostalim brusnicama
  • Stavite malo u frižider da se stegne
  • Secite na rombove ili trouglove (najbolja varijanta) i servirajte
Uz ovaj kolač preporučujem kafu po želji i čašicu razgovora sa prijateljima.

Bon Appétit
Chef Bojan


Comments