A sada nešto slatko na ovom blogu! Ovo je omiljeni kolač moje žene koji se prodaje sezonski u Starbucks-u u zimskom periodu. Sjajan kolač, ide fenomenalno uz kafu i čašicu razgovora. Morate da probate...
Napomena: Ovde su jako bitne mere 1 čaša=220 grama
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
Kolač:
- 1/2 čaše neslanog putera, istopljen
- 2 jajeta
- 1 čaša žutog šećera
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- 1 čaša brašna
- na vrh kašičice soli
- 3/4 čaše bele čokolade (seckane)
- 3/4 čaše sušenih brusnica
- 1 kašičica soka od narandže
- 1 čaša kisele pavlake
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 čaša bele čokolade (seckane)
- 150 grama krem sira
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 3 čaše šećera u prahu
- Zagrejati rernu na 180 stepeni (350 F)
- Namazati pleh puterom i brašnom
- U veću činiju pomešajte istopljeni puter, vanila ekstrakt, cimet i braon šećer
- Dodajte 2 jajeta, 1/2 cup brusnica i 3/4 cup bele čokoloade i promešajte
- Dodajte pavlaku i promešajte
- Dodajte brašno i so i dobropromešajte da se sjedini
- Rasporedite smesu u pleh (rasporedite smesu da ne bude delje od 1 cm) i pecite 18-20 minuta(nemojte da prepečete kolač, boljeda ostane malo mekan)
- Za fil, istopite belu čokoladu
- Umutite mikserom kremsir, istopljenu belu čokoladu, šećer u prahu, sok od narandže - mutite 2 do 3 minuta dok ne postane penasto
- Na ohlađeni kolač premažite fil i pospite ravnomerno preostalim brusnicama
- Stavite malo u frižider da se stegne
- Secite na rombove ili trouglove (najbolja varijanta) i servirajte
Uz ovaj kolač preporučujem kafu po želji i čašicu razgovora sa prijateljima.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment