Ovo je moja varijanta leskovačke mućkalice, savršena kombinacija mesa i povrća na tradicionalan način...
Vreme pripreme: oko 2 sata
SASTOJCI:
- Svinjsko mesa od vrata, sa masnoćom
- Mesnate sveža slanina
- Nekoliko glavica krupnog crnog luka
- Pečene, oljuštene paprike
- Paradajz
- Beli luk
- Šargarepa (opciono, ne ide u originalni recept, ali meni se dopada)
- Suva pirotska paprika
- Belo vino
- So
- Vegeta
- Ulje
- Meso usoliti, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke
- Usoljeno meso ispeći na roštilju ili gril tiganju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića
- Slaninu iseći na sitne komade i ispeci na rostilju ili gril tiganju
- U međuvremenu iseckati sitno crni luk i šargarepu, dodati vegetu i dinstati na ulju dok šargarepa ne omekša i luk se ne uprži
- Kad je luk upržen, dodati sečene paprike (pečene, suve,ljute) i paradajz, i seckani beli luk - dinstati dok ne ispari tečnost
- U pirotsko tavče dodati meso, povrće, naliti sa malo vode ili belog vina
- Krčkati na 180 stepeni (oko 60 min) dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu - to je to
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog rozea (recimo Varijanta, Vinarije Aleksadrović).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment