Moja verzija Cezar salate




Pozna jesen, hladno vreme, duži boravak u zatvorenom prostoru  i period slava često vode u prejedanje, posebno za one koji ne mogu da odole vrućem pečenju i ostalim slavskim đakonijama. Za sve one koji "dan posle" čeznu za nečim laganim, ovo je moja preporuka...fantastična, hrskava, lagana Cezar salata (moja verzija).

Vreme pripreme: 15 minuta

SASTOJCI:
  • Zelena salata
  • Hleb, poželjno stari (za krutone)
  • Parmezan sir (rendani)
  • Limun
  • Dižon senf
  • Vegeta
  • Aleva paprika
  • Maslinovo ulje

PRIPREMA:
  • Salatu oprati i iseći na trakice
  • Krutoni: Hleb iseći na kocke (oko 2cm) i staviti u tiganj. Začiniti vegetom, alevom paprikom i preliti maslinovim uljem. Pržiti u tiganju dok krutoni ne postanu hrskavi. 
  • Preliv: Iscediti limun i dodati kašičucu dižon senfa - dobro umutiti da se senf sjedini sa limunovim sokom
  • Staviti salatu u činiju za serviranje i dodati preliv - dobro promešati. Dodati ohlađene krutone i rendani parmezan sir - to je to
Bon Appétit
Chef Bojan




Comments