Pozna jesen, hladno vreme, duži boravak u zatvorenom prostoru i period slava često vode u prejedanje, posebno za one koji ne mogu da odole vrućem pečenju i ostalim slavskim đakonijama. Za sve one koji "dan posle" čeznu za nečim laganim, ovo je moja preporuka...fantastična, hrskava, lagana Cezar salata (moja verzija).
Vreme pripreme: 15 minuta
SASTOJCI:
- Zelena salata
- Hleb, poželjno stari (za krutone)
- Parmezan sir (rendani)
- Limun
- Dižon senf
- Vegeta
- Aleva paprika
- Maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Salatu oprati i iseći na trakice
- Krutoni: Hleb iseći na kocke (oko 2cm) i staviti u tiganj. Začiniti vegetom, alevom paprikom i preliti maslinovim uljem. Pržiti u tiganju dok krutoni ne postanu hrskavi.
- Preliv: Iscediti limun i dodati kašičucu dižon senfa - dobro umutiti da se senf sjedini sa limunovim sokom
- Staviti salatu u činiju za serviranje i dodati preliv - dobro promešati. Dodati ohlađene krutone i rendani parmezan sir - to je to
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment