Ovo jelo je savršeno za jedan nedeljni porodični ručak. Posle toga se preporučuje da se uvališ u fotelju i odgledaš jedan dobar film...
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Pileći bataci (očišćeni od kostiju)
- Mladi krompirići (ne ljuštiti)
- Mrvljena pržena slaninica
- Rendani kačkavalj
- Dižon senf
- Soja sos
- Sok od naranže (100%) ili cedjena narandža
- So
- Vegeta
- Vorčester sos
- Biber
- Maslinovo ulje
- Marinada: pomešati soja sos, Vorčester sos, dižon senf i sok od narandže
- Batake istucati, posoliti i pobiberiti
- Pomešati meso i marinadu (dooobro, da meso upije)
- Staviti meso sa marinadom u ZIP kesu (najlonska sa zatvaranjem) i ostaviti u frižideru minimum 2 sata
- Krompirići: seći na kolutove, začiniti vegetom i maslinovim uljem i peći u rerni na 200 stepeni (oko 40 minuta)
- Meso peći na roštilju ili grill tiganju - tajming je bitan, meso treba da bude gotovo u isto vreme kad i krompirići)
- Kad su krompirići skoro gotovi, posuti mrvljenom slaninom i kačkavaljem (tek toliko da se kačkavalj otopi)
- Servirati, dekorisati i to je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina (recimo Sauvignon Blanc).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment