Pileći bataci na roštilju i pikantni "devil" krompirići



Ovo jelo je savršeno za jedan nedeljni porodični ručak. Posle toga se preporučuje da se uvališ u fotelju i odgledaš jedan dobar film...

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Pileći bataci (očišćeni od kostiju)
  • Mladi krompirići (ne ljuštiti)
  • Mrvljena pržena slaninica
  • Rendani kačkavalj
  • Dižon senf
  • Soja sos
  • Sok od naranže (100%) ili cedjena narandža
  • So
  • Vegeta
  • Vorčester sos
  • Biber
  • Maslinovo ulje
PRIPREMA:
  • Marinada: pomešati soja sos, Vorčester sos, dižon senf i sok od narandže
  • Batake istucati, posoliti i pobiberiti
  • Pomešati meso i marinadu (dooobro, da meso upije)
  • Staviti meso sa marinadom u ZIP kesu (najlonska sa zatvaranjem) i ostaviti u frižideru minimum 2 sata
  • Krompirići: seći na kolutove, začiniti vegetom i maslinovim uljem i peći u rerni na 200 stepeni (oko 40 minuta)
  • Meso peći na roštilju ili grill tiganju - tajming je bitan, meso treba da bude gotovo u isto vreme kad i krompirići)
  • Kad su krompirići skoro gotovi, posuti mrvljenom slaninom i kačkavaljem (tek toliko da se kačkavalj otopi)
  • Servirati, dekorisati i to je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina (recimo Sauvignon Blanc).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments