Ovo je pikantno, sočno, nema dalje za prave ljubitelje pikanterija sa roštilja...
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Mleveno meso (svinjsko ili mešano sa govedjim, 20% masti)
- Dimljena slaninica na trakice
- Crni luk
- Beli luk u prahu (opciono)
- So
- Obična i ljuta tucana paprika
- Ulje
PRIPREMA:
- Dodati u meso so i tucanu alevu papriku (ukoliko volite pikantniji ukus možete dodati i malo belog luka u prahu), dobro umesiti i ostaviti da odstoji u frižideru 2 sata. Obično na količinu mesa ide 2% soli i 1% tucane paprike (kombinacija ljute i neljute)
- Nakon što je smesa "odležala" u frižideru, oblikovati kebab, urolati u listić slanine i nabosti na štapić za ražnjiće
- Peći na nauljenom roštilju ili gril tiganju
- Služiti toplo uz sitno seckani crni luk i ajvar - to je to!
Uz ovo jelo preporučujem kriglu dobro ohlađenog kvalitetnog piva (moj izbor je Hajneken ili Modelo).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment