Rolovani šiš kebab



Ovo je pikantno, sočno, nema dalje za prave ljubitelje pikanterija sa roštilja...

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Mleveno meso (svinjsko ili mešano sa govedjim, 20% masti)
  • Dimljena slaninica na trakice
  • Crni luk
  • Beli luk u prahu (opciono)
  • So
  • Obična i ljuta tucana paprika
  • Ulje

PRIPREMA:
  • Dodati u meso so i tucanu alevu papriku (ukoliko volite pikantniji ukus možete dodati i malo belog luka u prahu), dobro umesiti i ostaviti da odstoji u frižideru 2 sata. Obično na količinu mesa ide 2% soli i 1% tucane paprike (kombinacija ljute i neljute)
  • Nakon što je smesa "odležala" u frižideru, oblikovati kebab, urolati u listić slanine i nabosti na štapić za ražnjiće
  • Peći na nauljenom roštilju ili gril tiganju
  • Služiti toplo uz sitno seckani crni luk i ajvar - to je to!
Uz ovo jelo preporučujem kriglu dobro ohlađenog kvalitetnog piva (moj izbor je Hajneken ili Modelo).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments