Taljalatele u sosu od pečuraka i belog vina


Ovo je jedna od mojih omiljenih pasti, lagana, a opet pikantna i punog ukusa, savršeno za romantičnu večeru u dvoje...tutto perfeto!

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Taljatele pasta
  • Slatka pavlaka
  • Šampinoni
  • Crni luk
  • Belo vino
  • Parmezan
  • Listovi svežeg bosiljka
  • So
  • Biber
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Pečurke i luk sitno iseckati, propržiti na ulju (koristiti veliki tiganj)  
  • Dodati začine (so i biber) i čašu belog vina da se dinsta
  • U medjuvremenu skuvati pastu u blago posoljenoj vodi (11 minuta al dente, 12-13 minuta malo mekše)
  • Kad su pečurke distane dodati slatku pavlaku i rendani parmezan i prokuvati uz mešanje 5-10 minuta, dok se sir i pavlake ne sjedine sa sosom
  • Ukoliko je sos redak, dodati malo gustina ili brasna razmućenog u vodi, da se sos zgusne (ne preterujte)
  • Pastu lepo iscediti, dodati u tiganj sa sosom i lepo izmešati (zato vam treba veliki tiganj)
  • Serviranje: Dekorisati listovima svežeg bosiljka i parmezanom, služiti toplo - to je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina (recimo Sauvignon blanc).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments