Ovo je jedna od mojih omiljenih pasti, lagana, a opet pikantna i punog ukusa, savršeno za romantičnu večeru u dvoje...tutto perfeto!
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Taljatele pasta
- Slatka pavlaka
- Šampinoni
- Crni luk
- Belo vino
- Parmezan
- Listovi svežeg bosiljka
- So
- Biber
- Ulje
- Pečurke i luk sitno iseckati, propržiti na ulju (koristiti veliki tiganj)
- Dodati začine (so i biber) i čašu belog vina da se dinsta
- U medjuvremenu skuvati pastu u blago posoljenoj vodi (11 minuta al dente, 12-13 minuta malo mekše)
- Kad su pečurke distane dodati slatku pavlaku i rendani parmezan i prokuvati uz mešanje 5-10 minuta, dok se sir i pavlake ne sjedine sa sosom
- Ukoliko je sos redak, dodati malo gustina ili brasna razmućenog u vodi, da se sos zgusne (ne preterujte)
- Pastu lepo iscediti, dodati u tiganj sa sosom i lepo izmešati (zato vam treba veliki tiganj)
- Serviranje: Dekorisati listovima svežeg bosiljka i parmezanom, služiti toplo - to je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina (recimo Sauvignon blanc).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment