Dugo mi je trebalo da usavršim pravljenje prave italijanske pice u kućnoj varijanti, ali je vredelo. Suština je u tehnici i kombinaciji sastojaka. Probajte i uverite se...
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
Testo
- Brašno
- Voda
- Kvasac
- So
- Šećer
- Ulje
- Puter
- Brašno
- Rendani parmezan sir
- So
- Mleko
Nadev
PRIPREMA:- Mocarela sir
- Pršuta
- Maslinovo ulje
- Tucana ljuta paprika
- Faferone (dekoracija)
- Sveži listovi bosiljka (dekoracija)
- Testo: pravljenje testa za picu je manje više klasična stvar - uputstvo pogledajte na netu. Ovde se fokusiramo na ostale sastojke i tehniku
- Beli sos: moji ukućani kažu da je bolji od klasičnog crvenog, a evo kako se pravi. Na tihoj varti rastopite puter, pa dodate brašno da se malo uprži. Dodajte soli po želji. Zatim dodate rendani parmezan sir dok se malo otopi i nalijte mlekom. Kuvati dok se sastojci ne sjedine i sos malo ugusti.
- Pica: Ovde je ključna tehnika. Treba vam tiganj, koji može da se stavi u rernu. Oblikujte testo za picu (veličine tiganja) - treba da bude tanko. Staviti tiganj na ringlu i podmazati puterom. U vreo tiganj, staviti testo da se peče. Dok je testo u tiganju, premazati testo maslinovim uljem, pa onda belim sosom. Nakon toga ređati mocarelu. Peći neka 2 minuta, a zatim tiganj prebaciti u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Peći oko 4-5 minuta.
- Serviranje: Staviti picu na tanjir, ređati preko rukom iskidanu pršutu, pa blago preliti mešavinom maslinovog ulja i ljute tucane paprike. Na kraju dekorisati listovima svežeg bosiljka i faferonom. To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment