Karfiol u ljutom sosu - nestaje brzinom svetlosti


Ovo je jednostavno i fantastično predjelo, a usput može da bude odlična "grickalica" za gledanje utakmica, filmova i slično (kao zdrava zamena za pileća krilca). Karfiol je super zdrav i obiluje vitaminima (posebno vitamin C and vitamin K), mineralima i antioksidansima, pobiljšava varenje, a zajedno sa kapsacinom iz ljutog sosa topi višak kilograma. Kod nas ovo nestane brzinom svetlosti...

Vreme pripreme: 45 minuta

SASTOJCI:

Piletina
  • Karfiol
  • Brašno
  • Vegeta
  • Maslinovo ulje
  • Ljuti sos (originalno Frank's hot)
  • Pavlaka (kao prilog)
PRIPREMA:
  • Karfiol oprati i rascepati na cvetiće velišine zalogaja
  • U činiju umešati pola čaše brašna i pola čaše mlake vode, pa dodati cvetove karfiola, vegetu, maslinovo ulje i ljuti sos(tim redosledom) i doooobro umešati da se sve sjedini
  • Karfiol iz činije rasporediti u pleh za pečenje
  • Zagrejati rernu na 200 stepeni(400F) i peći oko 30 minuta. Služiti uz pavlaku(daje kremast ukus i ublažava ljutinu). Voilà - To je to!
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments