Ovo je jednostavno i fantastično predjelo, a usput može da bude odlična "grickalica" za gledanje utakmica, filmova i slično (kao zdrava zamena za pileća krilca). Karfiol je super zdrav i obiluje vitaminima (posebno vitamin C and vitamin K), mineralima i antioksidansima, pobiljšava varenje, a zajedno sa kapsacinom iz ljutog sosa topi višak kilograma. Kod nas ovo nestane brzinom svetlosti...
Vreme pripreme: 45 minuta
SASTOJCI:
Piletina
- Karfiol
- Brašno
- Vegeta
- Maslinovo ulje
- Ljuti sos (originalno Frank's hot)
- Pavlaka (kao prilog)
PRIPREMA:
- Karfiol oprati i rascepati na cvetiće velišine zalogaja
- U činiju umešati pola čaše brašna i pola čaše mlake vode, pa dodati cvetove karfiola, vegetu, maslinovo ulje i ljuti sos(tim redosledom) i doooobro umešati da se sve sjedini
- Karfiol iz činije rasporediti u pleh za pečenje
- Zagrejati rernu na 200 stepeni(400F) i peći oko 30 minuta. Služiti uz pavlaku(daje kremast ukus i ublažava ljutinu). Voilà - To je to!
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment