Lovačke šnicle u saftu od pečuraka i belog vina



Sočne, mekane, pikantne, savršena kombinacija sastojaka - za pravi gastronomski ugođaj za vaše ukućane i goste. Usput, lako za pripremu. Na kraju, mala tajna: najbolji deo ovog jela je saft.

Vreme pripreme: 90 minuta

SASTOJCI:
  • Svinjske šnicle (kremendle bez kostiju)
  • Pečurke
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Dižon senf
  • Šargarepa
  • Belo vino
  • Brašno
  • Biber
  • So
  • Vegeta
  • Ulje
  • Pirinač, peršun, salata od pečene paprike i belog luka (prilog)
PRIPREMA:
  • Šnicle: Šnicle iseći na tanko (oko 1 cm)  debljine i istucati ih tučkom za meso. Nakon toga šnicle začiniti solju i biberom i uvaljati u brašno. Peći šnicle u tiganju na vrelom ulju dok ne porumene (oko 2 min sa svake strane). Kad su šnicle gotove izvaditi ih sa strane.
  • Sos: U isti tiganj i ulje u kome se pržilo meso, dodati sitno seckani crni luk, sitno seckani čen belog luka i šargarepu sečenu na male kockice. Kad se sve to malo uprži, dodati pečurke(sečene na listiće), jednu "žlicu" Vegete, malo bibera, jednu kašičicu senfa i naliti belim vinom(oko 2 dcl). Nakon 15-tak minuta, vratiti šnicle u sos, naliti vodom i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri oko 45-50 minuta.
  • Serviranje: Na tanjir staviti šniclu, preliti sosom. Kao prilog staviti na tanjir kuvani pirinač i salatu od pečene paprike i belog luka. Dekorisati listovima peršuna. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments