Sočne, mekane, pikantne, savršena kombinacija sastojaka - za pravi gastronomski ugođaj za vaše ukućane i goste. Usput, lako za pripremu. Na kraju, mala tajna: najbolji deo ovog jela je saft.
Vreme pripreme: 90 minuta
SASTOJCI:
- Svinjske šnicle (kremendle bez kostiju)
- Pečurke
- Crni luk
- Beli luk
- Dižon senf
- Šargarepa
- Belo vino
- Brašno
- Biber
- So
- Vegeta
- Ulje
- Pirinač, peršun, salata od pečene paprike i belog luka (prilog)
- Šnicle: Šnicle iseći na tanko (oko 1 cm) debljine i istucati ih tučkom za meso. Nakon toga šnicle začiniti solju i biberom i uvaljati u brašno. Peći šnicle u tiganju na vrelom ulju dok ne porumene (oko 2 min sa svake strane). Kad su šnicle gotove izvaditi ih sa strane.
- Sos: U isti tiganj i ulje u kome se pržilo meso, dodati sitno seckani crni luk, sitno seckani čen belog luka i šargarepu sečenu na male kockice. Kad se sve to malo uprži, dodati pečurke(sečene na listiće), jednu "žlicu" Vegete, malo bibera, jednu kašičicu senfa i naliti belim vinom(oko 2 dcl). Nakon 15-tak minuta, vratiti šnicle u sos, naliti vodom i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri oko 45-50 minuta.
- Serviranje: Na tanjir staviti šniclu, preliti sosom. Kao prilog staviti na tanjir kuvani pirinač i salatu od pečene paprike i belog luka. Dekorisati listovima peršuna. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment