Ovaj kolač smislio sam kao pasionirani ljubitelj čokolade. Sastoji se iz tanke, hrskave i super ukusne korice i tri fila različite teksture - pravi orkestar sastojaka koji stvara čokoladnu simfoniju u četiri čina...
Vreme pripreme: 90 minuta
SASTOJCI
Kora:
- 100 grama putera
- 100 grama sitno seckanih oraha
- 2 jaja
- 1 čaša brašna
- 1 1/2 čaše žutog šećera
- prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- vanilin šećer
Nutela Fil
- 200 grama Nutele
- 200 grama krem sira
Žuti fil
- Puding od vanile
- Šlag krem
Čokoladni fil
- Čokolada za kuvanje
- Slatka pavlaka
PRIPREMA
- Kora: Na tihoj vatri otopiti puter, pa dodati šećer i vanilin šećer dase otopi. U posudu za testo staviti brašno, prašak za pecivo, so i jaja. Dodati otopljeni puter sa šećerom i orahe i dobro promešati da se sve sjedini. Peći na 180 stepeni oko 15 minuta i ostaviti da se ohladi
- Nutela Fil: Umutiti mikserom nutelu i krem sir sa se dobro sjedini. Ako fill nije dovoljno sladak, po želji možete menjati razmeru nutele i krem sira
- Žuti fil: Umutiti puding od vanile i ostaviti u fružideru da se doooobro ohladi i stegne. Umutiti šlag krem i onda umutiti (mikserom) u ohlađeni puding od vanile. Staviti u frižider da se malo stegne.
- Čokoladni fil: Statku pavlaku zagrejati do tačke ključanja i preliti preko sitni seckane čokolade za kuvanje. Umešati do se čokolada ne istopi i dobije kremasta masa. Ostaviti da se malo prohladi, pa onda dodatno umutiti mikserom
- Filovanje: Na koru redom filovati nutela fil, pa žuti fil, pa čokoladni fil. Dekorisati mlevenim orasima i šumskim voćem. Staviti u frižider par sati da se stegne. To je to - Voila
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment