Pad Thai - naše omiljeno jelo tajlanske kuhinje


Tajlandska kuhinja je prilično jaka što se tiče ukusa i nije baš moja omiljena. Međutim, ovo klasično jelo tajlandske kuhinje klinci obožavaju i vrlo često se nalazi na našem stolu.

Vreme pripreme: 90 minuta

SASTOJCI:
  • Pirinčane (lo mein) nudle
  • Pileća prsa ili bataci bez kostiju i kožice
  • Jaja
  • Mladi luk
  • Beli luk
  • Soja sos
  • Stir fraj sos (ja koristim orange)
  • Tikvice
  • Zelena paprika
  • So
  • Biber
  • Vegeta
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Meso - mariniranje: Piletinu iseći na komade veličine zalogaja, usoliti, pobiberiti i marinirati u saja sosu, stir fraj sosu i belom luku (samo jedan čen, ne preterujte) - ostavite da odstoji u frižideru minimim pola sata
  • Priprema - korak 1: Ispržiti meso na ulju i ostaviti sa strane
  • Priprema - korak 2: U isti tiganj gde se pržilo meso, dodati tikvice i papriku sečenu na trakice dužine 3-4 cm. Začiniti Vegetom i preliti malo soja sosom. Kad je povrće gotovo, izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane
  • Prirema - korak 3: U isti tiganj gde se pržilo povrće, dodati malo ulja, pa ispržiti 3 jaja. Kad su jaja već skoro gotova, dodati nudle, malo soja sosa i stir fraj sosa i uz neprestano mešanje pržiti nudle 2 minuta
  • Finale - sve u jednom: U tiganj sa gotovim nudlama, dodajte piletinu, povrće i sitno seckani mladi luk i doooobro izmešajte da se sve sjedini
  • Serviranje: Servirati u činiju i za pravi osećaj obavezno jesti štapićima.  Za one koji ne znaju kako se koriste štapići, a voleli bi da nauče, evo jednog korisnog linka. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments