Tajlandska kuhinja je prilično jaka što se tiče ukusa i nije baš moja omiljena. Međutim, ovo klasično jelo tajlandske kuhinje klinci obožavaju i vrlo često se nalazi na našem stolu.
Vreme pripreme: 90 minuta
SASTOJCI:
- Pirinčane (lo mein) nudle
- Pileća prsa ili bataci bez kostiju i kožice
- Jaja
- Mladi luk
- Beli luk
- Soja sos
- Stir fraj sos (ja koristim orange)
- Tikvice
- Zelena paprika
- So
- Biber
- Vegeta
- Ulje
- Meso - mariniranje: Piletinu iseći na komade veličine zalogaja, usoliti, pobiberiti i marinirati u saja sosu, stir fraj sosu i belom luku (samo jedan čen, ne preterujte) - ostavite da odstoji u frižideru minimim pola sata
- Priprema - korak 1: Ispržiti meso na ulju i ostaviti sa strane
- Priprema - korak 2: U isti tiganj gde se pržilo meso, dodati tikvice i papriku sečenu na trakice dužine 3-4 cm. Začiniti Vegetom i preliti malo soja sosom. Kad je povrće gotovo, izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane
- Prirema - korak 3: U isti tiganj gde se pržilo povrće, dodati malo ulja, pa ispržiti 3 jaja. Kad su jaja već skoro gotova, dodati nudle, malo soja sosa i stir fraj sosa i uz neprestano mešanje pržiti nudle 2 minuta
- Finale - sve u jednom: U tiganj sa gotovim nudlama, dodajte piletinu, povrće i sitno seckani mladi luk i doooobro izmešajte da se sve sjedini
- Serviranje: Servirati u činiju i za pravi osećaj obavezno jesti štapićima. Za one koji ne znaju kako se koriste štapići, a voleli bi da nauče, evo jednog korisnog linka. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment