Ovom predjelu teško mogu odoleti i najveći zagovornici dijete i zdrave hrane. Hrskavo, sočno, pikantno, ljuto. Slika govori više od reči.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Pileća krilca
- Jaja
- Mleko
- Brašno
- Aleva paprika
- Biber
- So
- Ulje
- Ljuti sos (originalno Frank's Red Hot)
- Mariniranje: Umutiti dobro tri jaja, malo soli i mleko. Potopiti krilca u smesu i ostaviti u frižideru da se marinira 4-5 sati
- Prženje: Smesa za pohovanje se pravi tako što se dobro pomešaju brašno, so, biber i aleva paprika. Marinirana krilca dobro uvaljati u smesu i pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Pržena krilca staviti na kuhinjski papir da se odstrani suvišna masnoća
- Pečenje: Nakon prženja, krilca poređati u pleh i peći 30 minita na 200 stepeni
- Ljuti sos: Krilca staviti u činiju, preliti ljutim sosom(po želji) i dobro promešati
- Serviranje: Krilca se obično serviraju uz pavlaku i štapiće od šargarepe i celera. To je to - Voilà!
Napomena: ovo je varijanta kad koristite tiganj za prženje, pa je krilca potrebno dodatno termički obraditi pečenjem u rerni.Ukoliko imate fritezu, možete da preskočite pečenje u rerni.
Uz ovo jelo najbolje ide omiljeno dobro rashlađeno pivo.
Bon Appétit
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment