Pileća krilca - šampion među grickalicama


Ovom predjelu teško mogu odoleti i najveći zagovornici dijete i zdrave hrane. Hrskavo, sočno, pikantno, ljuto. Slika govori više od reči.

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Pileća krilca
  • Jaja
  • Mleko
  • Brašno
  • Aleva paprika
  • Biber
  • So
  • Ulje
  • Ljuti sos (originalno Frank's Red Hot)
PRIPREMA:
  • Mariniranje: Umutiti dobro tri jaja, malo soli i mleko. Potopiti krilca u smesu i ostaviti u frižideru da se marinira 4-5 sati
  • Prženje: Smesa za pohovanje se pravi tako što se dobro pomešaju brašno, so, biber i aleva paprika. Marinirana krilca dobro uvaljati u smesu i pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Pržena krilca staviti na kuhinjski papir da se odstrani suvišna masnoća
  • Pečenje: Nakon prženja, krilca poređati u pleh i peći 30 minita na 200 stepeni
  • Ljuti sos: Krilca staviti u činiju, preliti ljutim sosom(po želji) i dobro promešati
  • Serviranje: Krilca se obično serviraju uz pavlaku i štapiće od šargarepe i celera. To je to - Voilà!
Napomena: ovo je varijanta kad koristite tiganj za prženje, pa je krilca potrebno dodatno termički obraditi pečenjem u rerni.Ukoliko imate fritezu, možete da preskočite pečenje u rerni. 

Uz ovo jelo najbolje ide omiljeno dobro rashlađeno pivo.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments