Pohovani kačkavalj za zlatnu medalju


Pohovani kačkavalj nije nikakva velika mudrost za pripremiti, ali je sjajno predjelo. Usput, jedna od namena ovog bloga je da vam da ideju šta biste danas mogli da skuvate, pa je red da ga dodam u listu.

Vreme pripreme: 15 minuta

SASTOJCI:
  • Kačkavalj (ja koristim Papper Jack, koji u sebi ima ljutu papričicu)
  • Jaja
  • Brašno
  • Aleva paprika
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Kačkavalj naseći na kriške debljine oko 1 cm
  • Umutiti jajai staviti u posudu
  • U drugu posudu staviti brašno i malo aleve paprike i promešati da se sjedini
  • Zagrejati ulje
  • Kriške kačkavalja staviti u brašno, pa u jaja, pa opet u brašno, pa opet u jaja i pržiti na vrelom ulju dok se kačkavalj ne istopi. To je to!
Uz ovo predjelo preporučujem čašu dobrog belog vina.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments