Prokelj (Brussels sprout) u balzamskom sirćetu - superzdravo



Prokelj je jedna od najzdravijih namirnica (obiluje vitaminima K, B6 i C, kao i mineralima kalijumom i magnezijumom). Ovaj jednostavan  recept ovo povrće pretvara u superukusan prilog jelima od mesa ili salatu.

Vreme pripreme: 45 minuta

SASTOJCI:

Piletina
  • Prokelj
  • Vegeta
  • Maslinovo ulje
  • Balzamsko sirće
PRIPREMA:
  • Glavice prokelja preseći na pola, staviti u činiju , dodati vegetu i maslinovo ulje i dooobro promešati
  • Prokelj iz činije rasporediti u pleh za pečenje
  • Zagrejati rernu na 200 stepeni(400F) i peći oko 30 minuta. 
  • Kad je prokelj pečen, ostaviti da se progladi (ne kompletno, treba da ostane malo topao), staviti u činiju za serviranje, preliti balzamskim sirćetom i promešati. Voilà - To je to!
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments