Prokelj je jedna od najzdravijih namirnica (obiluje vitaminima K, B6 i C, kao i mineralima kalijumom i magnezijumom). Ovaj jednostavan recept ovo povrće pretvara u superukusan prilog jelima od mesa ili salatu.
Vreme pripreme: 45 minuta
SASTOJCI:
Piletina
- Prokelj
- Vegeta
- Maslinovo ulje
- Balzamsko sirće
PRIPREMA:
- Glavice prokelja preseći na pola, staviti u činiju , dodati vegetu i maslinovo ulje i dooobro promešati
- Prokelj iz činije rasporediti u pleh za pečenje
- Zagrejati rernu na 200 stepeni(400F) i peći oko 30 minuta.
- Kad je prokelj pečen, ostaviti da se progladi (ne kompletno, treba da ostane malo topao), staviti u činiju za serviranje, preliti balzamskim sirćetom i promešati. Voilà - To je to!
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment