Prolećne rolnice (spring rolls)


Ovo jednostavno predjelo azijske kuhinje moji klinci obožavaju...proverite zašto.

Vreme pripreme: 45 minuta

SASTOJCI:
  • Testo za rolnice
  • Kupus 
  • Šargarepa
  • Vegeta
  • Soja sos
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Kupus naseći na tanke trakice dužine 3-4 cm
  • Šargarepu iseći na tanke trakice dužine oko 2 cm (ne rendati, seći nožem, što tanje to bolje)
  • U tiganj sa zagrejanim uljem dodati kupus i šargarepu, začiniti vegetom i dodati soja sos. Pržiti dok kupus i šargarepa ne omekšaju. Trik je ovde u tome da na kraju prženja kupus ostane malo hskav, jer ako se skroz ukuva, rolnice neće biti dobre - zato slobodno probajte u toku prženja. Kad je nadev gotov, ostaviti ga da se potpuno ohladi.
  • Rolnice filovati nadevom (pogledajte na Youtube kako se to radi, nije teško) i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene
  • Serviranje: Rolnice se najčešće serviraju uz soseve (soja sos i duck sos). To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu dobro ohlađenog piva (za decu sokići).

Bon Appétit
Chef Bojan


Comments