Autentično jelo francuske kuhinje (please excuse my French) - piletina koja je hrskava spolja i topi se iznutra. Kada na to dodate još kremasti preliv od dižon senfa i zalijete čašom kvalitetno belog vina, ostaje vam samo da uživate u trenutku pravog hedonizma...
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
Piletina
- Pileća prsa
- 2-3 jaja
- Prezle (ja koristim Panko japanske prezle)
- Kačkavalj
- Pršuta
- Ulje
- So
- Puter
- Brašno
- Pavlaka za kuvanje
- Dižon senf
- Rendani parmezan sir
- So
- Biber
- Pileća prsa raseći na pola, pa nafilovati pršutom i kačkavaljem. Nakon filivanja, prsa zatvoriti čačkalicama, posoliti i pobiberiti
- Nafilovana prsa doooooobro uvaljati u umućena jaja i prezle
- Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta
- Dižon preliv: Istopiti puter, pa dodati malo bršna da se uprži. Dodati senf i rendani parmezan. Kada se parmezan istopi, dodati so, biber i pavlaku za kuvanje i kuvati dok se preliv ne ugusti.
- Serviranje: Piletinu servirati prelivenu Dižon pelivom. Kao prilog, ja sam dodao i superzdravi i ukusni prokelj u balzamskom sirćetu. To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment