Punjena "Cordon Bleu" pileća prsa - goût français authentique


Autentično jelo francuske kuhinje (please excuse my French) - piletina koja je hrskava spolja i topi se iznutra. Kada na to dodate još kremasti preliv od dižon senfa i zalijete čašom kvalitetno belog vina,  ostaje vam samo da uživate u trenutku pravog hedonizma...

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:

Piletina
  • Pileća prsa
  • 2-3 jaja
  • Prezle (ja koristim Panko japanske prezle)
  • Kačkavalj
  • Pršuta
  • Ulje
  • So
Dižon preliv
  • Puter
  • Brašno
  • Pavlaka za kuvanje
  • Dižon senf
  • Rendani parmezan sir
  • So
  • Biber
PRIPREMA:
  • Pileća prsa raseći na pola, pa nafilovati pršutom i kačkavaljem. Nakon filivanja, prsa zatvoriti čačkalicama, posoliti i pobiberiti
  • Nafilovana prsa doooooobro uvaljati u umućena jaja i prezle
  • Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta
  • Dižon preliv: Istopiti puter, pa dodati malo bršna da se uprži. Dodati senf i rendani parmezan. Kada se parmezan istopi, dodati so, biber i pavlaku za kuvanje i kuvati dok se preliv ne ugusti.
  • Serviranje:  Piletinu servirati prelivenu Dižon pelivom. Kao prilog, ja sam dodao i superzdravi i ukusni prokelj u balzamskom sirćetu. To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog belog vina.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments