Još jedno jelo meksičke kuhinje, savršeni spoj različitih ukusa, koji je česti izbor u lancima meksičke kuhinje, a i na našem stolu. Jariba, jariba...eto ga Brzi Gonzales, navalite dok još ima.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Piletina (može i neko drugo meso, govedina, svinjetina)
- Pirinač
- Avokado
- Paradajz
- Ljute papričice (originalno jalapeno)
- Crni luk
- Pavlaka
- Rendani kačkavalj
- So
- Limun (originalno ide limeta, ali ja više volim limun)
- Cilantro (vrsta meksičkog peršuna)
- Guacamole: Avokado očistiti i ispasirati (slično kao pire krompir). U pasirani avokado, dodati sitno iseckani paradajz, papričice (prethodno očišćene od semenki) i crni luk. Dodati soli po ukusu i sok od jednog limuna i sitno seckani cilanto(ili peršun) preko. Dobro promešati i ostaviti u frižideru minimum sat vremena
- Pico de gallo(iliti meksička verzija šopske salate): Paradajz, luk i ljute papričice sitno iseckati, posoliti i dodati limunovog soka. Dodati preko cilantro(ili peršun)
- Meso: Meso iseći na sitne kockice, začiniti solju i nekim ljutim sosom i ispržiti ga
- Pirinač standardno skuvati, da bude mekan
- Serviranje: U činiju staviti pirinač, pa piletinu, pa pico de gallo, pa po jednu "kuglu" guacamole i pavlake.Na kraju posuti rendanim kačkavaljem. To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide pivo (po mogućstvu meksičko, Modelo ili Corona).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment