Čokoladne urme sa bademima - stvarno najbolje (prepisano od Dude)


Ovaj slatkiš sam probao prvi put oko Nove Godine u izvedbi Bojanine bratanice Dude i trenutno je postao moj omiljeni slatkiš (smazao celu turu, iliti pleh, što bi rekli moji Piroćanci). Super jednostavno i stvarno najbolje...

Vreme pripreme: 30 minuta

SASTOJCI:
  • Urme
  • Bademi
  • Čokolada
  • Rendana kora od narandže
PRIPREMA:
  • Urme očistiti od koščica i svaku napuniti bademom
  • Čokoladu istopiti na tihoj vatri, pa svaku urmu pojedinačno umočiti i čokoladu i staviti na tacnu na kojoj se nalazi papir za kuvanje (ovo je neophodno, da se  urme ne bi zalepile). Svaku urmu dekorisati listićima  rendane kore od narandže i staviti u frižeder da se stegne. To je to - Voilà!
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments