Fantazija...nema dalje. Smazali smo za 5 minuta.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Prokelj
- Krem sir
- Rendani kačkavalj
- Pavlaka
- Komadići pržene slaninice
- So
- Biber
- Ljuta ticana paprika
- Vegeta
- Maslinovo ulje
- Francuski hleb
- Prokelj iseći na polovine, preliti maslinovim uljem i začiniti vegetom. Peći u rerni na 180 stepeni (30 minuta). Kad je gotovo, izvaditi i iseći na sitne komadiće
- U činiju pomešati pavlaku, krem sir, rendani kačkavalj i komadiće pržene slanine. Dodati seckani prokelj i dobro pomešati. Dodati soli i bibera. Staviti u vatrostalnu činiju i peći oko 15 minuta na 180 stepeni
- Francuski hleb iseći na kriške. U činiji umutiti maslinovo ulje, ljuti tucanu papriku i vegetu. Premazati kriške hleba i tostirati.
- Umak servirati u činiji okruženoj tostiranim brusketima. To je to - Voilà!
Uz ovo predjelo najbolje ide čaša kvalitetnog i ohlađenog belog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment