Gurmansko predjelo - brusketi sa umakom od prokelja, topljenog sira i slaninice


Fantazija...nema dalje. Smazali smo za 5 minuta.

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Prokelj
  • Krem sir
  • Rendani kačkavalj
  • Pavlaka
  • Komadići pržene slaninice
  • So
  • Biber
  • Ljuta ticana paprika
  • Vegeta
  • Maslinovo ulje
  • Francuski hleb
PRIPREMA:
  • Prokelj iseći na polovine, preliti maslinovim uljem i začiniti vegetom. Peći u rerni na 180 stepeni (30 minuta). Kad je gotovo, izvaditi i iseći na sitne komadiće
  • U činiju pomešati pavlaku, krem sir, rendani kačkavalj i komadiće pržene slanine. Dodati seckani prokelj i dobro pomešati. Dodati soli i bibera. Staviti u vatrostalnu činiju i peći oko 15 minuta na 180 stepeni
  • Francuski hleb iseći na kriške. U činiji umutiti maslinovo ulje, ljuti tucanu papriku i vegetu. Premazati kriške hleba i tostirati.
  • Umak servirati u činiji okruženoj tostiranim brusketima. To je to - Voilà!
Uz ovo predjelo najbolje ide čaša kvalitetnog i ohlađenog belog vina.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments