Pikantni punjeni plavi paradajz


Ovo jelo je pikantno i vrlo dekorativno - super ideja kad vam dolaze gosti.

Vreme pripreme: 90 minuta

SASTOJCI:
  • Plavi paradajz
  • Mleveno meso (svinjsko ili govedje)
  • Crni luk
  • Paradajz iz konzerve
  • Rendani kačkavalj
  • So
  • Biber
  • Ljuta tucana paprika
  • Vegeta
PRIPREMA:
  • Plavi paradajz iseći na polivine, izdubiti pulpu i iseći je na komadiće. 
  • U tiganju, na vrelom ulju, propržiti sitno seckani crni luk i komadiće pulpe od plavod paradajza. Začiniti vegetom. Kad je gotovo, ostaviti sa strane.
  • U tiganju propržiti meleveno meso i kad je skoro gotovo, dodati paradajz iz konzerve. Nakon 5 minuta, u sve to dodati polovinu rendanog kačkavalja i smesu od prženog luka i pulpe od plavog paradajza. Dobro promešati i pržiti još nekih desetak minuta.
  • Polovine palvog paradajza puniti smesom i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj preko staviti ostatak rendanog kačkavalja da se istopi. To je to - Voilà!
Uz ovo predjelo najbolje ide čaša kvalitetnog crvenog vina.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments