Ovo jelo je pikantno i vrlo dekorativno - super ideja kad vam dolaze gosti.
Vreme pripreme: 90 minuta
SASTOJCI:
- Plavi paradajz
- Mleveno meso (svinjsko ili govedje)
- Crni luk
- Paradajz iz konzerve
- Rendani kačkavalj
- So
- Biber
- Ljuta tucana paprika
- Vegeta
- Plavi paradajz iseći na polivine, izdubiti pulpu i iseći je na komadiće.
- U tiganju, na vrelom ulju, propržiti sitno seckani crni luk i komadiće pulpe od plavod paradajza. Začiniti vegetom. Kad je gotovo, ostaviti sa strane.
- U tiganju propržiti meleveno meso i kad je skoro gotovo, dodati paradajz iz konzerve. Nakon 5 minuta, u sve to dodati polovinu rendanog kačkavalja i smesu od prženog luka i pulpe od plavog paradajza. Dobro promešati i pržiti još nekih desetak minuta.
- Polovine palvog paradajza puniti smesom i peći u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj preko staviti ostatak rendanog kačkavalja da se istopi. To je to - Voilà!
Uz ovo predjelo najbolje ide čaša kvalitetnog crvenog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment