Sočaaaaaan sendvič (pulled pork) - sa umakom od pavlake i rena i močom


Ovaj sendvič sam prvi put probao u jednom stejk restoranu na aerodromu u Indijanapolisu i toliko me oduševio da je postao je deo mog nedeljnog rituala prilikom svakog povratka kući sa projekta na kome sam radio. Fantazija od sendviča...

Vreme pripreme: 3 sata

SASTOJCI:
  • Svinjski but
  • Ren
  • Vorčester sos
  • So
  • Biber
  • Aleva paprika
  • Pavlaka
  • Beli luk
  • Govedja supa
  • Origano
  • Lepinje
  • Kačkavalj (isečen u listićima)
PRIPREMA:
  • Poveći komad mesa dobro začiniti (so, biber, aleva paprika) i ostaviti u frižideru da odstoju preko noći
  • Začinjeno meso prvo propržiti sa obe strane da uhvati boju, naliti goveđom supom, staviti par čenova belog luka i Vorčester sos i peći u rerni na 180 stepeni, dva do tri sata (zavisno koliko je veliki komad mesa)
  • Kad je meso gotovo (treba da se raspada), iskidati ga na sitne komade
  • U činiju umutiti pavlaku, rendani ren i malo bibera
  • U drugu činiju staviti moču od mesa, dodati malo origana i dobro promešati
  • U lepinju staviti listić kačkavalja, preko toga komade mesa (dok je još vruće, kako bi se kačkavalj istopio). Poslužiti na tanjiru sa činijama u kojima se nalaze prilozi (sos od pavlake i rena i moča), a uz to obavezno ide i pomfrit ili čips. To je to - Voilà!
Uz ovaj sendvič najbolje ide čaša kvalitetnog crvenog vina.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments