Ovaj sendvič sam prvi put probao u jednom stejk restoranu na aerodromu u Indijanapolisu i toliko me oduševio da je postao je deo mog nedeljnog rituala prilikom svakog povratka kući sa projekta na kome sam radio. Fantazija od sendviča...
Vreme pripreme: 3 sata
SASTOJCI:
- Svinjski but
- Ren
- Vorčester sos
- So
- Biber
- Aleva paprika
- Pavlaka
- Beli luk
- Govedja supa
- Origano
- Lepinje
- Kačkavalj (isečen u listićima)
- Poveći komad mesa dobro začiniti (so, biber, aleva paprika) i ostaviti u frižideru da odstoju preko noći
- Začinjeno meso prvo propržiti sa obe strane da uhvati boju, naliti goveđom supom, staviti par čenova belog luka i Vorčester sos i peći u rerni na 180 stepeni, dva do tri sata (zavisno koliko je veliki komad mesa)
- Kad je meso gotovo (treba da se raspada), iskidati ga na sitne komade
- U činiju umutiti pavlaku, rendani ren i malo bibera
- U drugu činiju staviti moču od mesa, dodati malo origana i dobro promešati
- U lepinju staviti listić kačkavalja, preko toga komade mesa (dok je još vruće, kako bi se kačkavalj istopio). Poslužiti na tanjiru sa činijama u kojima se nalaze prilozi (sos od pavlake i rena i moča), a uz to obavezno ide i pomfrit ili čips. To je to - Voilà!
Uz ovaj sendvič najbolje ide čaša kvalitetnog crvenog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment