Brodići sa bafalo piletinom



Ovo je pikantno, dekorativno i zanimljivo - idealna zamena za hot dogove za vreme utakmice.

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Pileća prsa
  • Zemičke za hot dog
  • Aleva paprika
  • Crni luk
  • Rendani kačkavalj
  • Ljuti bafalo sos
  • Vorčester sos
  • Kečap
  • Ljuta papričica
  • Balzamsko sirće
  • So
  • Žuti šećer
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Karamelizovani luk: Glavicu srnog luka iseći na tanke listiće, staviti u vrelo ulje i začiniti solju, žutim šećerom, alevom papriko i balzamskim sirćetom. Pržiti na umerenoj vatri dok se luk ne karamelizuje (dobije tamno smeđu boju). Kad je luk gotov skloniti ga sa strane
  • Meso: Piletinu iseći na sitne kockice i dodati u tiganj sa vrelim uljem. Začiniti solju, alevom paprikom i žutim šećerom. Dodati vorčester sos, malo bazamskog sirćeta i ljuti bafalo sos. Kad je meso već gotovo, na kraju dodati karamelizovan crni luk i dobro promešati.
  • Zemičke: Na vrhu zemičke, tankim i reckavim nožem iseći pravougaonik, pa isečeni deo nabiti unutra da se dobije oblik čamca, čije dno je gornja korica.
  • Slaganje i serviranje: U lepinju staviti piletinu sa karamelizovanim crnim lukom, preko dodati rendani kačkavalj i kolutove ljute zelene papričice i istostirati u rerni nekih 5-10 minuta dok se zemičke ne postanu hrskave i kačkavalj se ne istopi. To je to!
    Uz ovoo jelo najbolje ide 'ladno pivo (za decu koka kola).

    Bon Appétit
    Chef Bojan

    Comments