Ovo je pikantno, dekorativno i zanimljivo - idealna zamena za hot dogove za vreme utakmice.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Pileća prsa
- Zemičke za hot dog
- Aleva paprika
- Crni luk
- Rendani kačkavalj
- Ljuti bafalo sos
- Vorčester sos
- Kečap
- Ljuta papričica
- Balzamsko sirće
- So
- Žuti šećer
- Ulje
- Karamelizovani luk: Glavicu srnog luka iseći na tanke listiće, staviti u vrelo ulje i začiniti solju, žutim šećerom, alevom papriko i balzamskim sirćetom. Pržiti na umerenoj vatri dok se luk ne karamelizuje (dobije tamno smeđu boju). Kad je luk gotov skloniti ga sa strane
- Meso: Piletinu iseći na sitne kockice i dodati u tiganj sa vrelim uljem. Začiniti solju, alevom paprikom i žutim šećerom. Dodati vorčester sos, malo bazamskog sirćeta i ljuti bafalo sos. Kad je meso već gotovo, na kraju dodati karamelizovan crni luk i dobro promešati.
- Zemičke: Na vrhu zemičke, tankim i reckavim nožem iseći pravougaonik, pa isečeni deo nabiti unutra da se dobije oblik čamca, čije dno je gornja korica.
- Slaganje i serviranje: U lepinju staviti piletinu sa karamelizovanim crnim lukom, preko dodati rendani kačkavalj i kolutove ljute zelene papričice i istostirati u rerni nekih 5-10 minuta dok se zemičke ne postanu hrskave i kačkavalj se ne istopi. To je to!
Uz ovoo jelo najbolje ide 'ladno pivo (za decu koka kola).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment