Chef Bojan Signature Burger



Još jedan burger, ovaj put moj "signature" - znači morate da probate.

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Mleveno meso (svinjsko ili mešano sa junećim)
  • Zemičke za hamburger
  • Majonez
  • Senf
  • Zelena salata 
  • Aleva paprika
  • Crni luk
  • Kačkavalj sečen u tanke šnitove (originalno cheddar, jako je bitno da ima nisku tačku topljenja
  • Slanina (bacon)
  • Slatki krompir
  • Paradajz
  • Balzamsko sirće
  • So
  • Žuti šećer
  • Brašno
  • Jaje
  • Ulje
PRIPREMA:

  • Sos: pomešati majonez, senf, alevu papriku i po potrebi dodati malo soli
  • Povrće: Iseći listove zelebne salate da budu malo veći od lepinje. Paradajz iseći na kolutove
  • Karamelizovani luk: glavicu srnog luka iseći na tanke listiće, staviti u vrelo ulje i začiniti solju, žutim šećerom, alevom papriko i balzamskim sirćetom. Pržiti na umerenoj vatri dok se luk ne karamelizuje (dobije tamno smeđu boju)
  • Slanina: Tanke šnitove slanine ispeći u rerni dok ne postane hrskava
  • Prilozi: Slatki krmpir iseći u pomfrit štapiće, ispržiti i začiniti solju. Crni luk iseći na kolutove, uvaljati u jaje i brašno i ispohovati (u brašno za pohovanje dodati malo soli) 
  • Burgeri: Napraviti burgere rema veličini lepinje i staviti da se peku. Pred kraj pečenja, preko burgera staviti šnitove kačkavalja da se malo otope 
  • Lepinje:Lepinju razsdvojiti i oba dela istostirajte sa unutrašnje strane
  • Slaganje i serviranje: Slaganje ide ovim redom: na donji deo lepinje namazite sos, pa onda zelenu salatu,pa kolut paradajza  pa burger (sa otopljenim sirom preko), pa karamelizovani luk, pa šnit hrskave slanine i na kraju jedan kolut pohovanog luka. Za kraj, na sve to ide drugi donji deo lepinje.  Kao prilog poslužiti pomfrit od slatkog krompira, preostale pohovane kolutove luka i ljuti sos. To je to!
Uz ovaj burger najbolje ide 'ladno pivo (za decu koka kola).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments