Još jedan burger, ovaj put moj "signature" - znači morate da probate.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Mleveno meso (svinjsko ili mešano sa junećim)
- Zemičke za hamburger
- Majonez
- Senf
- Zelena salata
- Aleva paprika
- Crni luk
- Kačkavalj sečen u tanke šnitove (originalno cheddar, jako je bitno da ima nisku tačku topljenja
- Slanina (bacon)
- Slatki krompir
- Paradajz
- Balzamsko sirće
- So
- Žuti šećer
- Brašno
- Jaje
- Ulje
- Sos: pomešati majonez, senf, alevu papriku i po potrebi dodati malo soli
- Povrće: Iseći listove zelebne salate da budu malo veći od lepinje. Paradajz iseći na kolutove
- Karamelizovani luk: glavicu srnog luka iseći na tanke listiće, staviti u vrelo ulje i začiniti solju, žutim šećerom, alevom papriko i balzamskim sirćetom. Pržiti na umerenoj vatri dok se luk ne karamelizuje (dobije tamno smeđu boju)
- Slanina: Tanke šnitove slanine ispeći u rerni dok ne postane hrskava
- Prilozi: Slatki krmpir iseći u pomfrit štapiće, ispržiti i začiniti solju. Crni luk iseći na kolutove, uvaljati u jaje i brašno i ispohovati (u brašno za pohovanje dodati malo soli)
- Burgeri: Napraviti burgere rema veličini lepinje i staviti da se peku. Pred kraj pečenja, preko burgera staviti šnitove kačkavalja da se malo otope
- Lepinje:Lepinju razsdvojiti i oba dela istostirajte sa unutrašnje strane
- Slaganje i serviranje: Slaganje ide ovim redom: na donji deo lepinje namazite sos, pa onda zelenu salatu,pa kolut paradajza pa burger (sa otopljenim sirom preko), pa karamelizovani luk, pa šnit hrskave slanine i na kraju jedan kolut pohovanog luka. Za kraj, na sve to ide drugi donji deo lepinje. Kao prilog poslužiti pomfrit od slatkog krompira, preostale pohovane kolutove luka i ljuti sos. To je to!
Uz ovaj burger najbolje ide 'ladno pivo (za decu koka kola).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment