Moram da priznam da indijska kuhinja nije jedna od mojih omiljenih, ali ovo jelo je izuzetak. Ovo jelo nastalo je pre nekih 50-tak godina i postalo je jedno od representativnih jela indijske kuhinje (posebno u Engleskoj, gde je indijska kuhinja veoma popularna). Vrlo egzotično, kremasto i ukusno...probajte.
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Pileća prsa
- Kisela pavlaka
- Pavlaka za kuvanje
- Žuti pirinač (može i beli ako nemate žuti)
- Paradajz u konzervi
- Glavica crnog luka
- Kari začin
- Aleva paprika
- So
- Biber
- Vegeta
- Maslinovo ulje
- Peršun (dekoracija)
- Ljuta tucana parika (dekoracija)
PRIPREMA:
- Marinada: pomešati kiselu pavlaku, kari začin, so, vegetu, biber i alevu papriku, pa u to dodati pileća prsa sečena na krupnije kockice veličine zalogaja. Ostaviti u fružideru da odstoji nekoliko sati.
- Priprema: Izvaditi piletinu iz marinade i propržiti je na vrelom ulju zajedno sa taknim kri[kama crnog luka. Kad je piletina gotova, izvaditi je sa strane, i u tiganj dodati paradajz iz konzerve, malo posoliti. Kad je paradajz skoro ukuvan, dodati latku pavlaku i dobro promešati da se još malo ukuva. Vratite piletinu u sos i kuvajte još dodatnih nekoliko minuta dok se sve ne sjedini.
- Pirinač: Skuvati pirinač u vodi i kojoj je dodata vegeta. Pri kraju dodati malo putera da ga napravite kremastim.
- Serviranje: Servirati tikka massalu na tanjiru sa kuvanim pirinčem i dekorisati peršunom i ljutom tucanom paprikom.To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu kvalitetnog i dobro ohlađenog belog vina.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment