Sendviči sa pikantnom svinjetinom u kineskim lepinjama na pari


Ovo jelo je dekorativno, egzotično i pikantno, idealno da iznenadite goste...probajte.

Vreme pripreme: 90 minuta

SASTOJCI:
  • Svinjski file
  • Crni luk
  • Mladi luk
  • Šargarepa
  • Paradajz pire
  • Senf
  • Soja sos
  • Vorčester sos
  • Vegeta
  • Aleva paprika
  • So
  • Biber
  • Balzamsko sirće
  • Žuti šećer
  • Ljuta tucana parika
  • Susam

PRIPREMA:
  • Meso: Glavicu crnog luka iseći na tanke listiće i staviti u nauljeni tiganj. Dodati vegetu, ljutu tucanu papriku, malo žutog šećera, malo balzamskog sirćeta. Dok se luk prži, meso iseći na komadiće veličine 3-4 cm i debljine 1 cm. Kad je luk dobio zlatno žutu boju, dodati meso, so, još malo vegete, vorčester sos, senf i biber. Dobro promešati da se sve sjedini. Nakon par minuta dodati paradajz pire i dobro promešati. Pržiti dok meso ne omekša.
  • Lepinje: napraviti testo za hleb i podeliti ga na manje loptice. Svaku lopticu razviti oklagijom (kao mala pica prečnika 10 cm) i preklopiti na pola (voditi računa da se polovine ne slepe). Svaku lepinjicu kuvati na pari oko 15 minuta. Kada su lepinjice gotove, ostavite ih da se ohlade.
  • Serviranje: Mladi luk i šargarepu iseći na tanke štapiće (po dužini), U lepinju staviti meso sa malo nadeva, i nekoliko šnitova mladog luka i šargarepe. To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu dobro ohlađenog piva.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments