Ovo jelo je dekorativno, egzotično i pikantno, idealno da iznenadite goste...probajte.
Vreme pripreme: 90 minuta
SASTOJCI:
- Svinjski file
- Crni luk
- Mladi luk
- Šargarepa
- Paradajz pire
- Senf
- Soja sos
- Vorčester sos
- Vegeta
- Aleva paprika
- So
- Biber
- Balzamsko sirće
- Žuti šećer
- Ljuta tucana parika
- Susam
PRIPREMA:
- Meso: Glavicu crnog luka iseći na tanke listiće i staviti u nauljeni tiganj. Dodati vegetu, ljutu tucanu papriku, malo žutog šećera, malo balzamskog sirćeta. Dok se luk prži, meso iseći na komadiće veličine 3-4 cm i debljine 1 cm. Kad je luk dobio zlatno žutu boju, dodati meso, so, još malo vegete, vorčester sos, senf i biber. Dobro promešati da se sve sjedini. Nakon par minuta dodati paradajz pire i dobro promešati. Pržiti dok meso ne omekša.
- Lepinje: napraviti testo za hleb i podeliti ga na manje loptice. Svaku lopticu razviti oklagijom (kao mala pica prečnika 10 cm) i preklopiti na pola (voditi računa da se polovine ne slepe). Svaku lepinjicu kuvati na pari oko 15 minuta. Kada su lepinjice gotove, ostavite ih da se ohlade.
- Serviranje: Mladi luk i šargarepu iseći na tanke štapiće (po dužini), U lepinju staviti meso sa malo nadeva, i nekoliko šnitova mladog luka i šargarepe. To je to!
Uz ovo jelo preporučujem čašu dobro ohlađenog piva.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment