Pasta sa dimljenom kobasicom u kremastom parmezan sosu



Još jedan jednostavan recept za pastu, predobro. Probajte...

Vreme pripreme: 30 minuta

SASTOJCI:
  • Pasta
  • Dimljena kobasica
  • Parmezan sir
  • Slatka pavlaka
  • Sveža paprika
  • Puter
  • Vegeta
  • So
  • Ljuta tucana paprika
  • Peršun
PRIPREMA:
  • Pasta sos: Kobasicu iseći na sitne komadiće i pržiti na malo ulja. Papriku očistiti od semenki, iseći na komadiće i dodati u tiganj sa kobasicom. Kad su kobasice i paprika upržene, izvaditi ih sa strane. U isti tiganj otopiti puter i dodati rendani parmezan. Dodati slatku pavlaku uz neprestano mešanje. Začiniti vegetom, solju i sa malo ljute tucane paprike. Ukuvati da se parmezan dobro istopi.
  • Pasta:U ključalu vodu dodati malo soli,  staviti pastu i kuvati 12- 14 minuta (12 minuta, Al Dente). 
  • Finale: Kad je pasta kuvana, dobro je procediti i dodati u tiganj sa sosom, a onda dodati i kobasice sa paprikom. Dobro promešati da se sve sjedini.
  • Serviranje: U tanjir staviti pastu sa sosom, odozgo posuti rendanim parmezan sirom, peršunom i ljutom tucanom paprikom. To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno i dobro ohlađeno belo vino.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments