Još jedan jednostavan recept za pastu, predobro. Probajte...
Vreme pripreme: 30 minuta
SASTOJCI:
- Pasta
- Dimljena kobasica
- Parmezan sir
- Slatka pavlaka
- Sveža paprika
- Puter
- Vegeta
- So
- Ljuta tucana paprika
- Peršun
- Pasta sos: Kobasicu iseći na sitne komadiće i pržiti na malo ulja. Papriku očistiti od semenki, iseći na komadiće i dodati u tiganj sa kobasicom. Kad su kobasice i paprika upržene, izvaditi ih sa strane. U isti tiganj otopiti puter i dodati rendani parmezan. Dodati slatku pavlaku uz neprestano mešanje. Začiniti vegetom, solju i sa malo ljute tucane paprike. Ukuvati da se parmezan dobro istopi.
- Pasta:U ključalu vodu dodati malo soli, staviti pastu i kuvati 12- 14 minuta (12 minuta, Al Dente).
- Finale: Kad je pasta kuvana, dobro je procediti i dodati u tiganj sa sosom, a onda dodati i kobasice sa paprikom. Dobro promešati da se sve sjedini.
- Serviranje: U tanjir staviti pastu sa sosom, odozgo posuti rendanim parmezan sirom, peršunom i ljutom tucanom paprikom. To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno i dobro ohlađeno belo vino.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment