Čili - još jedan biser meksičke kuhinje



Još jedan biser meksičke kuhinje, predobro. Probajte...

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Mleveno meso (svinjsko ili goveđe)
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Pasulj u konzervi
  • Pradajz u konzervi
  • Kuvani kukuruz u konzervi
  • Paprika
  • Rendani kačkavalj
  • Vegeta
  • So
  • Aleva paprika
  • Ljuta tucana paprika
  • Ulje
PRIPREMA:
  • Sitno seckani crni i beli luk propržiti na ulju pa dodati seckane paprike. Kad je sve to uprženo, dodati mleveno meso i začine. 
  • Kad je meso skoro gotovo dodati paradajz i pasulj iz konzerve i ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 30 minuta
  • Pred kraj kuvanja dodati kuvani kukuruz iz konzerve
  • Serviranje: Servirati vrelo u činiji i posuti rendanim kačkavaljem. To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide kvalitetno crno vino, a možei pivo ako je sportska varijanta.

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments