Chef Bojan senvič sa grilovanom piletinom, pršutom, jabukom i brie sirom



Ovo je jedan od mojih originalnih recepata. Tostirani francuski baget, sočna glilovana piletina, kremasti Brie sir, bogati ukus pršute i hrskava jabuka...nenadmašno.

Vreme pripreme: 30 minuta

SASTOJCI:
  • Pileća prsa
  • Francuski baget hleb
  • Italijanska pršuta
  • Brie sir (mora baš ovaj, da bi ukus i tekstura sendviča bili pravi)
  • Jabuka
  • Maslinovo ulje
  • Vegeta
  • Ljuta tucana paprika
PRIPREMA:
  • Piletina: Piletinu iseći na šnicle, začiniti solju i grilovati na gril tiganju 
  • Hleb: Učiniju pomečati maslinovo ulje, malo vegete, ljutu tucanu paptiku. Francuski baget hleb iseći po dužini, pa svaku polovinu premezati maslinovim uljem sa začinima i istostirati
  • Slaganje: Na tostirani hleb staviti Brie sir, pa piletinu, pa pršutu i na kraju tanke listiće jabuke (redosled je bitan). To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide čaša dobrog belog vina i filmsko veče sa voljenom osobom (a može pivo) ;-).

Bon Appétit
Chef Bojan

Comments