Ovo je jedan od mojih originalnih recepata. Tostirani francuski baget, sočna glilovana piletina, kremasti Brie sir, bogati ukus pršute i hrskava jabuka...nenadmašno.
Vreme pripreme: 30 minuta
SASTOJCI:
- Pileća prsa
- Francuski baget hleb
- Italijanska pršuta
- Brie sir (mora baš ovaj, da bi ukus i tekstura sendviča bili pravi)
- Jabuka
- Maslinovo ulje
- Vegeta
- Ljuta tucana paprika
- Piletina: Piletinu iseći na šnicle, začiniti solju i grilovati na gril tiganju
- Hleb: Učiniju pomečati maslinovo ulje, malo vegete, ljutu tucanu paptiku. Francuski baget hleb iseći po dužini, pa svaku polovinu premezati maslinovim uljem sa začinima i istostirati
- Slaganje: Na tostirani hleb staviti Brie sir, pa piletinu, pa pršutu i na kraju tanke listiće jabuke (redosled je bitan). To je to - Voilà!
Uz ovo jelo najbolje ide čaša dobrog belog vina i filmsko veče sa voljenom osobom (a može pivo) ;-).
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment