Kremasti Brie sir, slatke borovnice i hrskavo lisnato testo - ma idi begaj!
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Lisnato testo
- Borovnice (500g)
- Brie sir
- Šećer (100 g)
- Jaja
PRIPREMA:
- U šerpu staviti borovnice i šećer i kuvati na laganoj vatri dok se borovnice ne ukuvaju i smesa malo ne ugusti. Kad je gotovo, ostaviti da se ohladi.
- Lisnato test razviti oklagijom i izeći na kvadrate dužine oko 10 cm
- Na sredinu svakog kvadrata staviti Brie sir i preliti smesom borovnica. Brzo uviti sa svih strana (da borovnice ne iscure).
- Pufnice staviti na pleh i premazati ih umućenim jajetom. Zagrejati rernu na 190 i peći dok ne porumeni.
- Servirati toplo. Višak preliva od borovnica iskoristi za serviranje (preliti preko pufnice). To je to. Voilà.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment