Francuska piletina u belom vinu


Chef Bojan ponovo na blogu posle dužeg vremena - s razlogom. Ovo je fantastičan recept - probajte!

Vreme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:
  • Pileći file
  • Crni luk (jedna glavica)
  • Beli luk (2 čena)
  • Slatka pavlaka (200ml)
  • Belo vino
  • Mešano povrće (može smrznuto)
  • Parmezan (rendani)
  • Ulje
  • Brašno
  • Žuti šećer
  • Balzamsko sirće
  • Začini: so, vegeta, biber, aleva paprika, tucana aleva paprika

PRIPREMA:
  • Pileći file iseći na šnicle i istucati (lagano, da se meso ne raspadne)
  • U brašno dodati soli, aleve paprike, bibera i soli, lepo promešati i uvaljati šnicle
  • Iseći crni i beli luk i pržiti na ulju u kojem se pržila piletina. Dodati vegetu, alevu papriku, žuti šećer i malo balzamskog sirćeta
  • Kad je luk skoro karamelizovan dodati smrznuto povrće - nakon 5 minuta dodati belog vina i kuvati 10-tak minuta na srednjoj vatri
  • Vratiti šnicle u tiganj, dodati slatku pavlaku i rendani parmezan. Kivati na tihoj vatri još 15-tak minuta dok se sos ne zgusne
  • Serviranje: Šniclu staviti u tanjir za serviranje, preliti sosom. Dekorisati tucanom alevom paprikom i peršunom. Po želji dodati prilog. Voilà. 
Bon Appétit
Chef Bojan

Comments