Chef Bojan ponovo na blogu posle dužeg vremena - s razlogom. Ovo je fantastičan recept - probajte!
Vreme pripreme: 60 minuta
SASTOJCI:
- Pileći file
- Crni luk (jedna glavica)
- Beli luk (2 čena)
- Slatka pavlaka (200ml)
- Belo vino
- Mešano povrće (može smrznuto)
- Parmezan (rendani)
- Ulje
- Brašno
- Žuti šećer
- Balzamsko sirće
- Začini: so, vegeta, biber, aleva paprika, tucana aleva paprika
PRIPREMA:
- Pileći file iseći na šnicle i istucati (lagano, da se meso ne raspadne)
- U brašno dodati soli, aleve paprike, bibera i soli, lepo promešati i uvaljati šnicle
- Iseći crni i beli luk i pržiti na ulju u kojem se pržila piletina. Dodati vegetu, alevu papriku, žuti šećer i malo balzamskog sirćeta
- Kad je luk skoro karamelizovan dodati smrznuto povrće - nakon 5 minuta dodati belog vina i kuvati 10-tak minuta na srednjoj vatri
- Vratiti šnicle u tiganj, dodati slatku pavlaku i rendani parmezan. Kivati na tihoj vatri još 15-tak minuta dok se sos ne zgusne
- Serviranje: Šniclu staviti u tanjir za serviranje, preliti sosom. Dekorisati tucanom alevom paprikom i peršunom. Po želji dodati prilog. Voilà.
Bon Appétit
Chef Bojan
Comments
Post a Comment